69 milliárdért szerződik a BKV a 3-as metró felújítására

-

Megkötheti a BKV a szerződést a 3-as metró felújítására az orosz Metrowagonmashsal. Az egyetlen érvényes ajánlatot adó cég 69 milliárd forintért végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását.


A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint a szerződés megkötésének engedélyezése meghaladja a szerződéskötéssel járó hátrányokat, ezért a BKV aláírhatja a dokumentumot. A közlekedési társaság azt közölte, hogy a lehető leghamarabb megköti a szerződést.

A Közbeszerzési Döntőbizottság határozata szerint a BKV több dokumentummal is bizonyította, hogy a 3-as metró szerelvényei rossz állapotban vannak, a testület pedig megállapította a kiemelkedően fontos közérdek védelme szükségességét.

A BKV július 8-án hozott döntést arról, hogy a Metrowagonmash nyerte a járműpark korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására kiírt tendert, de annak eredményét az érvénytelen ajánlatot adó észt Skinest Rail megtámadta.

Az egyetlen érvényes ajánlatot adó orosz cég 219,1 millió euróért (69 milliárd forint) végzi el a 37 darab, hat kocsiból álló szerelvény felújítását.