650 milliót lopott, szabadlábon van

Fotó: skift.com

-

Kisétált a börtönből az a biztonsági őr, aki évekkel ezelőtt 650 millió forintot lopott egy pénzszállítótól.


Akár a milliomosok fényűző életét is élheti már egy hete D. János (42), a Brink’s 650 millió forintot lenyúló biztonsági őre. A férfi már csak azért ült rács mögött, mert nem volt, aki kifizesse helyette a tízmillió forintos mellékbüntetést, amit a bíróság a férfira „vert”. A Blikk információi szerint most viszont egy titokzatos jóakarója kifizette a pénzt, így D.-t azonnali hatállyal szabadon bocsátották.


Ezt a férfi ügyvédje, Lichy József is megerősítette a lapnak, de azt nem tudja, hol van védence. A férfinak a hatóság becslése szerint minimum 500 millió forintja megmaradt, hiszen szökésekor csak 100 milliónyi valutát vitt magával.

A férfi kicsivel több mint 5 évet ült börtönben, miután munkaadója miskolci telephelyén altatót kevert társa italába, és az éjszaka leple alatt ellopott 650 millió forintot. A pénz helyére téglákat tett, a pénztároló konténert még vissza is plombálta, így a bűncselekményre csak két nap múlva, a vállalat fővárosi telephelyén derült fény. Amikor a pénz eltűnését felfedezték, D. János már Thaiföldön volt.

A pénzt azóta a rendőrség, a pénzszállító cég angol biztosítótársaságának nyomozói, sőt még az alvilág is kereste, de hiába.