600 ezer forintot kaphatnak Hosszúék egy aranyért

Fotó: MTI/EPA / Abir Szultan

-

Összesen 1,1 millió eurót oszt szét az idei vizes Európa-bajnokságokon, főképpen a májusi, londoni úszó Eb-n legeredményesebben teljesítő versenyzők és a résztvevő nemzeti tagszövetségek között az európai szövetség (LEN).


A legjobb úszók díjazását, illetve a nemzeti szövetségek utaztatási és szállásköltségeit ellensúlyozó támogatást az teszi lehetővé - szögezte le Paolo Barelli elnök -, hogy az utóbbi négy évben jelentősen javult a LEN anyagi helyzete.

Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője hozzátette, hogy átgondoltabb lett a szövetség gazdálkodása, és jelentősen nőttek a bevételek. A szétosztandó összegből 350 ezer euró jut a londoni Eb-re, az egyéni Európa-bajnokok 2000 eurót (kb. 600 ezer forint), az ezüstérmesek 1500 (kb. 450 ezer forint), a bronzérmesek 1000 eurót (kb. 300 ezer forint) kapnak.


Gyárfás Tamás vezetésével javult a LEN anyagi helyzete


A Büró-ülésen határoztak arról is, hogy hol rendezzék a női vízilabdacsapatok két európai klubsorozatának zárótornáját, az úgynevezett Final Fourt. Eszerint a LEN Kupa legjobb négy együttesének - magyar részről a Szentes gárdáját is felvonultató - döntője Mataróban lesz április 15-16-án, míg az Euroliga négyes fináléját - benne az UVSE-vel - a szintén spanyolországi Sabadellben tartják április 22-23-án.