6 milliárdos kártérítést kapott, mert fültövön vágta egy ajtó

-

Amerikában, hol máshol. Egy luxushajón történt a borzalmas, szörnyű baleset.


Óriási kártérítést ítélt meg egy amerikai szövetségi bíróság egy 61 éves férfinek, akit fejbe csapott egy fotocellás üvegajtó, írja a Daily Mail.

A 61 éves James Hausmant egy luxushajón érte a baleset, ami ránézésre mindenkivel előfordul az életben, nem is egyszer. Nézze meg a videón az ütést, ami pontosan 21,5 millió dollárt (több mint 6 milliárd forintnyit) ér.A Holland America nevű cég M/S Amsterdam hajója épp Hawaiit közelítette meg 2011 novemberében, amikor mindez történt. Az orvosok az ütés után agyrázkódást diagnosztizáltak. A férfi befejezte a befizetett útját, utána viszont a tesztek kismértékű agysérülést mutattak ki, ami rohamokat, memóriazavart és szédülést okozott nála.

Az ügyvédje szerint a férfinek most olyan dolgok is nehezen mennek, amelyeket előtte egyszerűen megoldott, ráadásul el kellett adnia az arany- és nemesfém-kereskedését is. Az ügyvéd azzal is érvelt, hogy utasok tucatjai jártak hasonlóan a hajótársaság rossz, túl gyorsan nyitó és csukó szenzorai miatt, de ezt a társaság eltitkolta. A pórul jártak közül többeket meg is hallgatott a bíróság.

A seattle-i bíróság kilenc napig tartó tárgyaláson döntött a kártérítés mellett. A 21,5 millió dollárból 16,5 millió úgynevezett büntető kártérítés. A cég tagadta a vádakat és enyhítést kért.