6,5 millióért vett hat bútort a fejlesztési minisztérium

Forrás: Google Street View

-

A Bors utánanézett a bútoroknak: volt, amelyikért négyszer annyit adott ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), mint amennyiért meg lehet kapni.


Az MSZP-s Heringes Anita kérte ki a tárcától a 2014-es eszközbeszerzéseit, amelyet az NFM közzé is tett. A Bors talált több érdekes beszerzést is, így egy háromfiókos, görgős konténerszekrényt, amelyet 217 600 forintért vásárolt az NFM alá tartozó EU-Hu Nonprofit Kft. A Bors – mivel a szekrény márkáját és típusát is feltüntették – megnézte, mennyibe kerül. Az elérhető legdrágábbat 54 400 forint plusz áfáért vehetjük meg. Sőt, az ÉRV Kft.-nek meg kellett elégednie egy 28 ezer forintos háromfiókos szekrénnyel.


A szintén a tárcához tartozó Magyar Villamos Művek (MVM) egy irodaszettet hat és félmillió forintért vásárolt. Ebbe egy kétajtós alsó szekrény, három nyitott sarokszekrény, egy kanapé és egy kör alakú dohányzóasztal tartozik bele. A lap szerint egy ilyen összeállítás nehezen lehetne több, mint egy millió forint.

Az MVM továbbá egy gyöngyláncos rolót is vásárolt 488 720 forintért; darabszám nem szerepel a listán mellette, ebből következtetett arra a Bors, hogy egy darabról van szó.

A lap a bútorokról képet is kért a minisztériumtól, valamint arra is rákérdeztek, hogy miért nem olcsóbbakat vásároltak. Két napja nem kapnak választ.