54 milliárddal gazdagodtak a miniszterek városai

-

Hódmezővásárhely 12, Szombathely 12,5, Kisvárda 9,7, Dunakeszi pedig 9,5 milliárd forint állami és uniós fejlesztési pénzhez jutott, nem kis mértékben az innen indult minisztereknek köszönhetően – számolta ki a Blikk annak apropóján, hogy Kisvárda a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 2,5 milliárd forintot kap várfürdője fejlesztésére. A beruházások többsége sportcélú.


Kisvárda, ahol Seszták Miklós fejlesztési miniszter volt ügyvéd, illetve országgyűlési képviselő, emellett stadionépítésre közel 1 milliárd, kórházfejlesztésre 3,5 milliárd, kerékpárútra 317 millió, a várkert rekonstrukciójára 150 millió, településfejlesztésre, városrehabilitációra 1,1 milliárd forint állami és uniós pénzt kapott.


Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Hódmezővásárhely polgármestere volt. A város stadiont, uszodát, bicikliutat kapott, plusz ide kerül a jövő évi utánpótlás úszó-Eb, valamint egy vívó- és bokszcentrum is.

Szombathely is új stadiont kap, ahogy Felcsút is, ahová közel kétmilliárdért két fűtött edzőpályát is építhetnek. Emellett hatszázmillió jut a Felcsút—Alcsútdoboz közötti kisvasút megépítésére. Dunakeszi pedig az óvoda- és bölcsődefejlesztés mellett 4,5 milliárdos sportközpontra számíthat.