508 év börtönt kapott egy pedofil török tanár

-

A dél-törökországi Karaman város büntetőbírósága ítélt el egy tanárt, aki bentlakásos otthonokban zaklatott szexuálisan 10 kiskorú fiút. Az otthonokat két kormányközeli alapítvány működteti.


Az 54 éves Muharrem Büyüktürköt emellett szabadságkorlátozás, szándékos bántalmazás, valamint obszcén felvételek bemutatása vétkében is bűnösnek találták.

A férfi homoszexuálisnak vallotta magát. Előbb azt mondta, hogy nem zaklatott senkit, később mégis úgy fogalmazott, hogy „a gyerekek azért ültek az ölébe, mert szerették”.

Karamanban a nap folyamán rendkívüli biztonsági óvintézkedések voltak érvényben, összesen 925 rendőrt teljesített szolgálatot. A hatóságok a település bejáratainál ellenőrző pontokat alakítottak ki, ahol minden egyes járművet és személyt átvizsgáltak. A bíróság épülete előtt négy páncélozott vízágyút állomásoztattak.

Sema Ramazanoglu, az ország családügyi minisztere korábban egyedülálló eseménynek minősítette a történteket, és azzal gyanúsította meg a többi parlamenti erőt, hogy a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) lejáratására használják fel az ügyet.

Lale Karabiyik, a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) alelnöke szerdán azt nyilatkozta: a dolog itt még nem ért véget, a többi felelősre is fényt kell deríteni.