500 lóerő egy Peugeot 308-asban

-

Egy fél hibrid Bugatti Veyront sajtolt ki a Peugeot az alapvetően csendes és visszafogott bevásárlóautóból, a 308-asból.


A szebb napokat látott Peugeot Sport megmutatta, hogy még mindig létezik. Legutóbb két éve kerültek a figyelem középpontjába, amikor Sébastian Loeb kinyírta a Pikes Peak-i hegyiverseny rekordját egy 208 T16-ossal. Most viszont inkább olyat mutattak a Sanghaji Autószalonon, ami akár megvehető is lehet egyszer. És bárcsak az lenne.

A 308 Hybrid R – mint azt a neve is mutatja – a belső égésű négyhengeres mellett elektromos motorok és akkumulátorok segítségével éri el a bődületes, félezer lóerős teljesítményt. Az 1,6 literes, turbós benzinmotort négy elektromos társa segíti, és ez – használattól függően – akár 4 másodperces gyorsulásra, vagy kilométerenkénti 70 gramm széndioxid-kibocsátásra teheti képessé a kocsit. Négy üzemmód választható: gyors kör, pálya, országút vagy teljesen elektromos üzem. Jól hangzik, nagy kár hogy egyelőre semmit nem tudni arról, hogy tervezik-e a Hybrid R sorozatgyártását.