500 ezer forint büntetés és felfüggesztett stadionbezárás Újpesten

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Az MLSZ szerint rasszista, antiszemita és szexista bekiabálások hallatszottak a Paks-Újpest mérkőzésen, rögtön az első fordulóban büntettek.


Megbotránkoztató volt az újpesti szurkolók viselkedése Pakson a Magyar Labdarúgó Szövetség szerint. A szövetség 500 ezer forintra büntette az újpesti csapatot szurkolói miatt, és ha ez megismétlődik, zárt kapu előtt kell játszania a lila-fehéreknek.
Az MLSZ azt mondta, szinte folyamatosan elfogadhatatlan stílusban,


részben rasszista vagy szexista módon

nyilvánultak meg a szurkolók.
Rasszizmus esetén az MLSZ akár 10 millió forintos bírságot is kiszabhat arra a csapatra, amelyiknek a szurkolói rasszisták voltak.
A Diósgyőr és a Debrecen 50 illetve 100 ezer forintos büntetést kapott, a debreceniek pirotechnika használata miatt.


Spanyolországba ment a gólzsák

Az Újpest nem csak a büntetést bánhatja, nemrég megvették a leggólerősebb játékosukat is.
Enisz Bardit 2014-ben a svéd negyedosztályból vásárolta meg az Újpest, feltűnt nekik, hogy a fiatal játékos 19 meccsen 11-szer is a kapuba talált. Végigjárta a macedón korosztályos válogatottakat, sőt, hatszor már a felnőtteknél is pályára lépett.
Bardi az előző szezonban a hátán vitte a lila-fehér csapatot, dobogós lett az NB I góllövő-listáján. A Haladás és a Vasas ellen is az utolsó percekben rúgott győztes gólt, nélküle a kiesés ellen küzdött volna az Újpest, végül öt pontra végeztek a kiesőzónától.
Bardi a spanyol élvonalbeli Levante csapatához szerződött.