50 millió fontot kérnek a foci-Eb egyik nagy felfedezettjéért

Fotó: Getty Images / Michael Regan

-

A West Ham United vezetősége 50 millió fontban (18,3 milliárd forintban) határozta meg Dimitri Payet árát, de elképzelhető, hogy még ennyiért sem engedik el a labdarúgó-Európa-bajnokságon ezüstérmes francia válogatott középpályását.


David Gold, a londoni klub társelnöke kijelentette, hogy egy pennyt sem engednek ebből az árból, de még azt sem döntötték el, hogy egyáltalán eladják-e az Olympique Marseille csapatától tavaly júniusban szerződtetett játékost. Az Eb-n három gólos Payet a legutóbbi idényben 12 alkalommal talált be a West Ham színeiben.


Az Eb-szereplés alatt több neves egyesülettel is hírbe hozták a 29 éves Payetet, többek között a Chelsea, a Manchester City és a Paris Saint-Germain is vinné a Premier League előző szezonjában hetedik helyen végzett klub játékosát.

„Egy 50 millió font alatti ajánlatot sem vagyunk hajlandóak meghallgatni, de őszintén szólva egy ajánlatot sem látnánk szívesen, hiszen Payet a legjobb játékosunk – mondta David Gold a BBC-nek. – Ő nagyon fontos nekünk, köré épül a csapat. Londonba költözött a családjával, a szurkolók pedig imádják. Mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk, remélem, sikerülni fog” – tette hozzá a West Ham társelnöke.