50 milliárdból épül a Magyar Telekom új székháza

-

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában fogják felhúzni a Magyar Telekom új székházát. A beruházás 50 milliárdos.


A WING Zrt. ingatlanfejlesztő cég építi meg a Magyar Telekom Csoport bázisát, amelyet a cégcsoport hosszú távon vesz bérbe, és itt helyezi el budapesti, irodai munkát végző kollégáinak nagy részét – áll a WING Zrt. közleményében. A beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.


A székházat várhatóan 2018 második felében adják majd át, az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, illetve egy 300 ember befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetmétert adnak bérbe piaci alapoknak. Az építkezés mintegy 1000 embernek teremt munkát. A közlemény szerint az Üllői út és Hungária körút csomópontjában felépülő épület a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaház lesz, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje.

A WING Zrt. 15 éves fennállása alatt például a Millenáris Irodaházakat, az Átrium Parkot és a Hegyvidék Bevásárlóközpontot építette meg. Tulajdonrésszel bír a MOM Park Bevásárlóközpontban és a hozzá tartozó MOM Park Irodákban, valamint a Váci út elején található Westend Business Center Irodaházban.

A nyilvános adatbázis szerint az ingatlanfejlesztő értékesítési nettó árbevétele 521 millió forintra csökkent 2014-ben, az egy évvel korábbi 559,5 millió forintról. Mérleg szerinti eredménye a 2013-ban elért 2,36 milliárd forint után 1,5 milliárd forint volt 2014-ben.