50 évet kapott az olimpiai bronzérmes férjét lelövő asszony

-

Jane Laut még 2009-ben egy családi perpatvar során lőtte le az 1984-es olimpián bronzérmes súlylökőt, David Lautot.


Egy Ventura megyei (Kalifornia állam) bíróság 50 év letöltendő börtönre ítélte Jane Lautot, aki a vád szerint 2009. augusztus 27-én lelőtte férjét, David Lautot, aki az 1984-es Los Angeles-i olimpián bronzérmes lett súlylökésben.

A halála idején már egy középiskolában sportigazgatóként dolgozó Laut és felesége 1980-ban házasodtak össze, és – az asszony ügyvédeinek elmondása szerint – korántsem volt boldognak mondható az életük.A védelem szerint David Laut rendszeresen bántalmazta feleségét, ahogy tette azt a gyilkosság estéjén is, amikor fegyverrel fenyegette meg nejét, akit meg is vert (a falba verte a fejét), valamint tízéves gyereküket is. A védelem szerint a fegyver akkor sült el és sebesítette meg halálosan a korábbi sportolót, amikor a férj és a feleség a pisztolyért hadakozott.

Az ügyészség súlyosbító körülményként értékelte, hogy az asszony a nyomozás során hazudott a rendőrségnek, illetve hogy megpróbált hozzájutni férje 300 ezer dolláros biztosításához is.

A tárgyalás során az is elhangzott, hogy Jane Laut a Los Angeles-i olimpia előtt legalább egy alkalommal szteroid tartalmú injekciókat adott be a később bronzérmet szerző férjének.