5,8 milliárdért kommunikál a Miniszterelnökség

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A pénzen 8 cég, 1 alapítvány és 3 magánszemély osztozik.


Mesterházy Attila írásbeli kérdést tett fel a parlamentben az összes minisztériumnak. Azt kérdezte, hogy mennyit költöttek kommunikációs tanácsadásra 2015-ben, illetve milyen élő, kommunikációs szolgáltatásról szóló szerződéseik voltak ebben az időszakban. A válasz határideje szerda, elsőként a Miniszterelnökség listája jelent meg. A tárca kimerítő 46 oldalon át sorolja kommunikációs szerződéseit valamint az ügyvédi megbízásokra és a kiküldetésekre vonatkozó költéseit (ez utóbbi kettőről két másik kérdés szól, de a három kérdést egyben válaszolták meg).

Összesítve a számokat, a szerződéseket 8 céggel, 1 alapítvánnyal valamint 3 magánszeméllyel összesen nettó 4,5 milliárd forintról, azaz bruttó 5,8 milliárdról (5 807 120 048 Ft) kötötte a Miniszterelnökség. Ezek nagy része már eddig is ismert volt.

A cégek közül 2,2 milliárddal a Patonai Péter érdekeltségébe tartozó, közbeszerzéseken rendkívül sikeres I.M.G. Média vezet, ezt követi a Csetényi Csaba tulajdonában álló HG 360 1,1 milliárddal.

  • 500 milliós a Simicska Lajoshoz köthető MAHIR,
  • 400 milliós az E-Press Nyomda és
  • 151.8 milliós a Lounge Design két szerződése,
  • a Századvég Alapítvány és a Kutatópont Kft 100-100 milliót kap.

Ezekhez képest szinte aprópénz az FWD Affairs és a Raster Stúdió 14 milliója illetve 399 ezer forintja.

A három magánszemély közül Kránicz Gábor januártól márciusig látott el protokoll feladatokat 720 000 forintért, Visontai Dóra és Rigó Balázs pedig 3,6-3,6 millióért egész évben végez eseményszervezői, illetve tanácsadói munkát.