5,6 milliárdos adócsalással vádolják a visszavonult világbajnokot

Fotó: AFP / RADEK MICA

-

Jövő szeptemberben a római bíróságon kell megjelennie Max Biaggi világbajnok gyorsasági motorversenyzőnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy 18 millió euró (5,6 milliárd forint) adó befizetését mulasztotta el.


A már visszavonult 44 éves motoros állítólag még 2012 előtt megtévesztette a hatóságokat azzal, hogy Monte-Carlót jelölte meg lakhelyéül, így ugyanis csökkenteni tudta olaszországi adófizetési kötelezettségeit.

Biaggi menedzsmentje egyelőre nem reagált a vádakra, ugyanakkor a versenyző az olasz sajtóban megjelent nyilatkozatában tagadott.


Semmiféle adócsalásról nincs szó, ez egy olyan téma, ami már évek óta húzódik, meg is lepődtem, hogy most napvilágot látott

– jelentette ki Biaggi. Hozzátette, az ügy valóban a monte-carlói házához kapcsolódik, ahol 1992 óta életvitelszerűen lakik.


Biaggi nem érti


A motorversenyzőt 2013-ban már felmentették egy másik, szintén adócsalásról szóló vád alól. Biaggi a 250 köbcentiméteresek között négy vb-címet nyert, 2010-ben és 2012-ben pedig a Superbike-sorozatban volt vb-győztes.