43 millió dollár készpénzt talált a rendőrség egy nigériai lakásban

Fotó: RIA Novosti / Natalia Seliverstova

-

Zsákokban pakolt be 12,8 milliárd forintnak megfelelő összeget egy nő, ráhívták a rendőrséget.


Razziát tartott a rendőrség korrupció-ellenes egysége Lagosban, a nigériai metropoliszban, és 43 millió dollár készpénzt foglaltak le - írja az AFP. Azután indultak a helyszínre, hogy bejelentést kaptak, hogy egy "koszos ruhákba öltözött nő" óriási zsákokat pakol be a házba. A dollár bankjegyek mellett találtak még 27 800 fontot és 23 millió nigériai nairát, így az összes pénz 12,8 milliárd forintnak felel meg.


A csapzott külsejű nő azért tűnhetett fel a közelben élőknek, mert a négyszobás, hetedik emeleti lakás Ikoyiban, Lagos - és egyben Afrika - leggazdagabb negyedében található. Az összes bankjegy rendezetten, lezárt kötegekben hevert a zsákokban. A lakásban senki nem élt életvitelszerűen, de a körülötte élők elmondták a rendőrségnek, hogy többször is látták már a nőt, ahogy a zsákokat pakolja be a lakásba.

A pénz valószínűleg alvilági eredetű, de egyelőre senkit nem tartóztattak le ezzel kapcsolatban. A korrupció-ellenes egység folyamatosan kutat elrejtett pénzkötegek után, legutóbb 155 ezer dollárt foglaltak le egy észak-nigériai repülőtéren. Muhammadu Buhari, Nigéria elnöke 2015-ös megválasztása kűzd az országot átszövő korrupció ellen, ez pedig egy fordulópontot jelent az alvilággal szemben.