4 év 4 hónap börtön egy neszmélyi kutyatámadás miatt

Forrás: Wikipédia

-

A nő 2014 nyarán beengedte telkére szomszédjának három gyerekét, akikre rátámadt az ott tartott két bull terrier. Az ítélet nem jogerős.


A Tatabányai Törvényszék bizonyítottnak látta, hogy az asszony a szomszédoknál rendezett kerti partiról 2014. augusztus 23-án késő délután ittasan elment a rábízott gyerekekkel, majd a saját házába tért vissza, amelynek telkén két területőrzésre idomított kutya élt.

Detrői Ferenc bíró rámutatott arra, az állatok már az előtt agresszívan viselkedtek, hogy a nő és gyerekek beléptek volna a kapun. Az asszony tudta, hogy a kutyák csak férjének engedelmeskednek, és lehetősége lett volna az állatokat pórázra kötni vagy elzárni, de egyiket sem tette meg.

A kutyák a legkisebb gyermeket lerántották a földre és negyvenszer harapták meg, ő a támadás következtében életveszélyes állapotba került, és maradandó fogyatékosságot szenvedett. A másik két gyermek közül az egyik az arcán szenvedett maradandó sérüléseket, a harmadik gyereknek pedig többször a lábszárába harapott az egyik eb.

A kiskorú veszélyeztetése miatt kiszabott ítélet nem jogerős, a védelem enyhítésért, téves minősítésért, illetve felmentésért fellebbezett.