377 milliárd forint várja a gazdáját

-

November óta senki sem vitte el főnyereményt az amerikai Powerball lottón, így szerdán már 1,3 milliárd dollárért húzzák a számokat.


A legutóbbi sorsolást szombat este tartották, ám a 16, 19, 32, 34, 57-es számokat, ahogy a Powerball-számot, ami a 13-as volt, senki sem találta el maradéktalanul - olvasható a CBS-en. Ellenben a brit lottó egyenként 14 milliárd forintnyi főnyereményét ketten is elvitték.

A sorsolást 44 amerikai államban tartják, az érdeklődés pedig óriási, hiszen a legutóbbi rekord a mostani nyereménynek kevesebb mint a fele volt - ezt egyébként egy floridai nyugdíjas nyerte meg 2013-ban. Az amerikaiak tehát lottólázban égnek, amit jól mutat, hogy egyedül Kaliforniában 3 millió dolláros óránkénti bevételt produkált a cég a zárás előtt.Ezek után nem meglepő, hogy pénteken 277 millió dollár értékben adtak el lottószelvényt, míg szombatra 400 milliót prognosztizáltak. Hogy a következő, szerdai húzás előtt mekkora lesz az érdeklődés, az könnyedén meg jósolható.

Nagy-Britanniában közben ketten is megütötték a fejenként majdnem 14 milliárd forintos főnyereményt, míg a hazai ötös lottón nem volt telitalálatos.