350 korbácsütésre ítéltek egy brit nyugdíjast Szaúd-Arábiában

-

Bor volt az autójában. A családja enyhítésért küzd, félnek, hogy a 74 éves férfi nem élné túl a büntetést.


Bort találtak Szaúd-Arábiában egy 74 éves brit nyugdíjas, Karl Andree autójában, a szaúdiak pedig nem viccelnek ilyesmivel: 350 korbácsütésre ítélték az egyébként rákkal küzdő "bűnelkövetőt".

A férfi családja aggódik, hogy az idős brit nem élné túl a büntetést, úgyhogy 33 éves fia, Simon Andree szívhez szóló üzenetet tett közzé a Good Morning Britain tévéműsorban. Azt szeretné elérné, hogy a brit kormány nyomás alá helyeződjön, és tegyen lépéseket az ügyben.
"Elítélték egy bűnért egy másik országban. Amit mindannyian elfogadunk, az apám is elfogadja" - mondta Simon Andree. "De enyhítést kérek az apám ügyében ami a korbácsütéseket illeti. Idős ember, félek, nem éli túl." Arra kérte David Cameront, hogy személyesen járjon közbe az ügyben."

Mindeközben Szaúd-Arábiában Karlt egy kínzásról és túlzsúfoltságáról hírhedt börtönben tartják fogva a Vörös Tenger mellett. Az idős férfinek még két gyermeke van, egyikük 46, másikuk 45 éves.

A brit külügy azt mondta a Sky Newsnak, hogy segítenek Andree-nek, hogy munkatársaik rendszeresen látogatják őt, továbbá az ügyvéddel és a családdal is tartják a kapcsolatot. "Magas rangú tisztségviselők szóba hozták az ügyet a szaúdi kormánynál, és aktívan dolgoznak a mihamarabbi szabadon engedéséért".