320 ezerért, telefonon vette le az átkot az ismerőséről

Forrás: Kobal

-

A Debreceni Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki huzamosabb időn át, telefonon keresztül természetgyógyászként kezelte a beteg sértettet.


A többféle, tartós betegséggel küzdő sértett egyik barátnője közreműködésével került kapcsolatba a mezőkovácsházi férfivel, akinek sem orvosi, sem természetgyógyász végzettsége nincsen, ebből következően ilyen tevékenységet legálisan nem végezhet.

A sértett először 2010. április 30-án telefonon vette fel a vádlottal a kapcsolatot. A telefonos beszélgetés alkalmával a férfi megállapította, hogy a sértett egyik testrészén átok ül, azonban azt ígérte a sértettnek, hogy „beszél az égiekkel” és ezáltal az átkot leveszi róla. Ezen túlmenően különféle, drogériákban kapható kenőcsök megvásárlását és használatát javasolta.

A 2010. április 30. és 2012. június 7. közötti időben, a telefonos beszélgetések alkalmával a vádlott a sértett orvosi kezelésébe is beavatkozott, tanácsára a sértett azt kérte kezelőorvosától, hogy csökkentse a részére beadandó injekció mennyiségét.

A fenti időszakban telefonon történt „gyógyításért” és „tanácsadásért” a sértett postai úton összesen 320.000,- forintot küldött a vádlottnak.

A mezőkovácsházi férfi mind végzettsége, mind ez irányú szaktudása és képessége vonatkozásában tévedésbe ejtette a sértettet, s a neki okozott kár nem térült meg. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A büntetőeljárás a Debreceni Járásbíróságon folyik tovább.