31 éve eltűnt nőre találtak rá, pedig már a gyilkosa is megvolt

-

A német nő nagyon ügyesen tűnt el, egy férfi még azt is bevallotta, hogy megölte őt.


Egy betörés után derült fény az egészre. Egy düsseldorfi házhoz kihívták a rendőröket, ahol is Petra Pazsitka nyitott nekik ajtót, aki elmesélte 31 éve tűnt el a világ elől – írta a Bild.


Pazsitka 24 évesen, 1984-ben tűnt el, ekkor a Braunschweigban egy kollégiumban élt. Éppen befejezte az informatikából írt szakdolgozatát, amikor elment a szüleit meglátogatni Wolfsburgba. Aztán senki se látta 31 évig.

A rendőrség kiterjesztett keresést indított, hogy megtalálják, de nem jártak sikerrel, a legtöbb embernek ekkor már az volt az gyanúja, hogy valaki megölhette. Még egy olyan tévéműsor egyik adása is róla szólt, amelyben olyan emberek vannak a középpontban, akiket sohasem találtak meg. 1989-ben aztán halottnak is nyilvánították.Azokat, akik gyilkosságot gyanítottak az eset mögött, az is megerősíthette hitében, hogy ahol Petra Pazsitka eltűnt, ott nem sokkal korábban egy 14 éves kislányt találtak holtan. Amikor megtalálták a gyilkost, nem csak a 14 éves lány meggyilkolását ismerte be, de Petra Pazsitkáét is. Azt nem tudni, miért tett így.

Ekkor aztán végleg lezárták az ügyet, egészen a mostani betörésig, amikor Pazsitka a rendőröknek elmondta, ki is ő valójában. Még az akkori személyigazolványát is felmutatta. „Szerencsére” sose kellett használni a 31 év alatt – ahogy az egészségbiztosítását, jogosítványát, útlevelét sem –, így nem is bukott le.

Azon kívül, hogy azonosította magát, sok mindent nem mondott el, csak annyit, az elmúlt 11 évben Düsseldorfban, előtte pedig más német városokban élt és dolgozott. Arra a kérdésre, hogy miért tűnt el, nem válaszolt részletesen, csak, hogy nincs emögött semmilyen erőszakos cselekedet.

Mivel nem voltak hamis papírjai, és sose követett el semmilyen más bűntényt, ezért nincs is mit csinálnia vele a hatóságoknak, élheti nyugodtan tovább az életét.