3000 forintot buknak a kopaszok az ATV miatt

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

J. Lőrinc és K. Tibor Attila 1 millió forintot követelt az ATV-től. A bíróság elutasította a keresetet.


A Nemzeti Választási Iroda épületében megjelent kopaszok közül J. Lőrinc és K. Tibor Attila beperelte az ATV-t, és 1 millió forintos követeléssel élt a csatornával szemben. A kopaszok szerint azzal, hogy a televízió kitakarás nélkül tette közzé a képmásukat, megsértette a személyiségi jogaikat – írja az ATV.

A Fővárosi Törvényszék úgy döntött, hogy a keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül elutasítja. A 3000 forint illetéket a felperesek – vagyis J. Lőrinc és K. Tibor Attila – viselik.

Az indoklás szerint a felperesek keresetlevele nem tartalmazott határozott, pontos kereseti kérelmet, amely az ítélet rendelkező része lehet és végrehajtás alapjául szolgálhat. Továbbá nem jelölték meg pontosan, hogy a Ptk.-ban foglalt mely személyiségi joguk sérült, és nem igazolták az 1 millió forintos káruk összegszerűségét sem.

Február 23-án az MSZP-s Nyakó István be akarta adni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kérdését. A Nemzeti Választási Irodánál tucatnyi kopasz, kigyúrt ember várta, akik megakadályozták, hogy elsőként érjen a blokkolóhoz.