300 ezerért tanulmányozta a farokkurtítást a minisztérium embere

Forrás: Police.hu

-

Írországi farokrágási tanulmányút, koncert Izraelben, házassági konferencia Afrikában és szentmise napidíjért – izgalmas és fura úti célpontjai voltak tavaly a minisztériumok beosztottjainak.


Mintegy kétmilliárd forintot költött 2016 második felében a kormány külföldi kiküldetésekre – derült ki az MSZP-s Mesterházy Attila által kikért adatokból. De ez az összeg még nem pontos – írja a borsonline.hu.

A különbségek nagyok: a legtöbbet a Külgazdasági és Külügyminisztérium költötte utazásokra, összesen 682,8 millió forintot, a legkevesebbet pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda, húszmilliót.

Az utazási tételek között sok az érdekesség. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma például tavaly egy szerencsés beosztottját Izraelbe küldte egy hétre a Rumon School of Music jazzfesztiválra. Ez 188 ezer forintba került.
Ismeretlen számú minisztériumi dolgozó látogatott el „A házasság globális fóruma” című hatnapos konferenciára a Dél-afrikai Köztársaságba. A tavaly decemberi kiruccanás 2 170 000 forintot emésztett fel.
Szintén Dél-Afrikába küldte két emberét a Fazekas Sándor vezette Földművelésügyi Minisztérium. A szakértők 15 napon keresztül tanulmányozhatták a veszélyeztetett növény- és állatfajokat. Két másik hivatalnok a mexikói Cancún tengerparti üdülőparadicsomba juthatott el konferenciázni 18 napra.
A sertések farokrágását és kurtítását pedig Írországban tanulmányozhatta valaki három napig, 306 ezerért. A Miniszterelnökségen is szeretik a zenét: a Szalonna és bandája ukrajnai koncertjét 49 ezerből járta meg valaki, míg két beosztott 25 ezres napidíjat kapott azért, mert részt vett egy szlovákiai és egy romániai szentmisén, Márton Áron püspök halálának 36. évfordulóján.