3 éves gyerekével feküdt a vonat elé a nő, mert nem kapott több sört

-

A rendőrök a vonat érkezése előtt 18 perccel érkeztek meg, és vitték el a sínekről a gyereket, akit ezután elvettek az anyjától. A nő ellen emberölés előkészülete miatt emeltek vádat.


A pszichiátriai kezelés alatt álló hajdúszoboszlói nő még június végén feküdt a vasúti sínek közé, és 3 éves fiát is maga mellett tartotta. Mindezt azért, mert nem akarták itallal kiszolgálni.


A nő, az ő anyja – aki a kisfiú gyámja volt – és a nagykorú lánya együtt éltek egy házban. A nő rendszeresen fogyasztott alkoholt, június 28-án is ivott otthon és abban az italboltban is, ahol a lánya pultosként dolgozott. Ezután több órán át bolyongott a városban a 3 éves gyerekkel, itt-ott ivott is, majd délután 6 körül egy városszéli sörözőben már nem szolgálták ki.

Ekkor az asszony megfogta a gyerek kezét, és kiment az épületből, miközben kijelentette, hogy „megyek a gyerekkel a vonat alá”. Le is feküdt a sínek közötti talpfákra, miközben gyermeke is ott volt mellette. A söröző alkalmazottja értesítette a rendőrséget, a járőrök pedig rövid időn belül, 19 óra 28 perckor megjelentek a helyszínen, a gyermeket a vasúti sínpár közül kivitték, és egy biztonságos zónában helyezték el, majd a nőt is elvezették.
A legközelebbi vonat 19 óra 46 perckor érkezett volna be a hajdúszoboszlói vasútállomásra Budapest irányából.

Az anya szülői felügyeleti jogát megszüntették, és az ügyészség vádat emelt ellene emberölés előkészületének bűntette miatt. A gyermeket kiemelték a családból.