28 tábla csokit próbált meg kabátjában ellopni, csúnya vége lett

-

Rablással gyanúsítják, mivel meglökte és megfenyegette a lopást számon kérő boltosokat.


Vádemelési javaslattal küldték tovább a rendőrök az ügyészségnek azt az ügyet, amelyben egy férfi 28 tábla csokoládét akart ellopni. A 25 éves gyanúsított egy kecskeméti élelmiszerboltban a kabátja bélésébe rejtette a csokoládékat, majd fizetés nélkül akart távozni. A gyanús férfira a bolt egyik szabadnapos alkalmazottja figyelt fel, aki megkísérelte visszatartani a gyanúsítottat.

A lopásból mégis rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja lett, miután a férfi ekkor meglökte az őt feltartóztatni próbáló sértettet, majd az édességekkel sietve távozott az üzletből. A bolt vezetője menekülés közben utolérte őt, és amikor visszakérte az édességeket, a férfi megöléssel fenyegette meg a nőt, és a 28 tábla csokoládéval együtt elfutott.

A kecskeméti járőrök a megadott személyleírásnak köszönhetően a bejelentést követő öt percen belül elfogták a feltételezett elkövetőt, és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök a ruházatának átvizsgálása során hiánytalanul megtalálták az ellopott termékeket.

A rendőrkapitányság munkatársai a 25 éves férfit kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2015. október 7-én elrendelt.