275 millió eurót fizethet a Lufthansa a Germanwings-áldozatok után

-

A Germanwings tulajdonosa, a Lufthansa légitársaság 275 millió euró - átszámítva 85 milliárd forint - kártérítést fizethet a lezuhant utasszállító áldozatai után, írja a német Bild weboldala.


A Germanwings tulajdonosa, a Lufthansa légitársaság 275 millió euró - átszámítva 85 milliárd forint - kártérítést fizethet a lezuhant utasszállító áldozatai után, írja a német Bild weboldala. Állítólag ebben állapodott meg a társaság biztosítói konzorciuma. Az összeg a szokásosnak a duplája.
A Lufthansa egyelőre nem kommentálta az értesülést, de ha igaz, akkor egy-egy család csaknem 2 millió euróra, vagyis több mint 550 millió forintra számíthat. Az A320-as Airbus fedélzetén a gépet szándékosan az Alpok szikláinak kormányzó másodpilótán kívül 149 ember utazott, 144 utas és 5 fő személyzet.

A gépen utazó három amerikai állampolgár családja az Egyesült Államok bíróságaihoz is fordulhat kártérítés megítéléséért. Ebben az esetben a Lufthansának bizonyítania kell, hogy nem mulasztott el semmit a katasztrófa megelőzése érdekében.

A Lufthansa múlt héten már döntött arról, hogy segítségképpen minden utas után fizet 50 000 eurót.