27 millióra bírságolta a K&H Bankot az MNB

-

Pénzforgalmi jogszabálysértéseket talált a jegybank, a hitelintézetnek legkésőbb június 30-ig meg kell szüntetnie a szabálysértéseket – közölte az MNB csütörtökön a honlapján.


Az MNB határozatában megállapította: a K&H megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló törvényt, mivel mikrovállalkozásnak minősülő ügyfelei részére nem biztosította havonta legalább egyszer díj-, költség- és egyéb fizetési kötelezettségtől mentesen az utólagos tájékoztatást (számlakivonat).

A bank emellett nem biztosította teljeskörűen, hogy az elektronikus csatornán benyújtott, konverziót nem igénylő forintfizetési megbízások 4 órán belül eljussanak a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatójához, továbbá nem biztosította maradéktalanul, hogy bankkártyát elfogadó ügyfeleinek a kártyás fizetési műveleteket haladéktalanul és az előírásoknak megfelelő értéknap alkalmazásával jóváírják, amivel megsértette a pénzforgalom lebonyolításáról szóló MNB-rendeletet.

A hitelintézetnek legkésőbb június 30-ig meg kell szüntetnie a szabálysértéseket, és ezt legkésőbb augusztus 10-ig adatok és dokumentumok beküldésével igazolnia kell.