27 évesen elhunyt a Super Bowl-győztes amerikaifutballista

-

Tyler Sashre iowai otthonában találtak rá eszméletlenül, de a kórházba szállítás után elhunyt. Halálának oka egyelőre ismeretlen, de kizárható az emberölés.


Az Iowa állami egészségügyi szolgálat közleménye szerint kedden reggel elhunyt Tyler Sash, a New York Giants amerikaifutball-csapatával 2011-ben Super Bowl-győztes sportoló. Az AP amerikai hírügynökség jelentése szerint a rendőrség egy hívásra ment ki az Oskaloosa városában lévő címre, ahol egy eszméletlen férfit találtak, akit aztán a mentők kórházba szállítottak, de az életét már nem tudták megmenteni. Sasht szerdán felboncolják, de az idegenkezűséget egyelőre kizárja a rendőrség.

A futballista az Iowa Egyetem csapatának (Hawkeyes) sztárjaként tudta le a 2007 és 2010 közötti főiskolai éveket. 37 mérkőzésen volt kezdő, beválasztották a Big Ten konferencia első csapatába, mikor végzett, akkor a Big Ten negyedik legtöbb yard állt a neve mellett a visszahordott interceptionok után, 2009-ben pedig csapatával megnyerte az egyik legfontosabb egyetemi mérkőzést, az Orange Bowlt.


2011-ben a draft 6. körében 198. helyen vitte el a New York Giants, szerződést is kapott, és tagja lehetett a szezon végén Super Bowlt nyerő csapatnak.

A következő évben azonban felfüggesztették, miután egy vizsgálat során Adderallt mutattak ki a szervezetében. A viselkedési zavarokra, hiperaktivitásra és a narkolepszia kezelésére alkalmas szer tiltólistán van az NFL-ben. A 2013-as szezon elején Sash megsérült, a Giants pedig szerződést bontott vele, és véget is ért a profi pályafutása.

A következő hír az volt róla – írja összefoglalójában a Yahoo! Sports –, hogy 2014-ben megpróbált megszökni egy rendőri igazoltatás előtt, és végül sokkolóval terítették le, majd bilincsbe verve vitték a rendőrségre.

„Csendes srác volt, olyan, akibe csak a meccsnapon költözött élet” – jellemezte egykori csapattársa, Paki O’Meara.