26 gólos magyar siker a póló-Eb-n

Fotó: MTI / Vajda János

-

A női válogatott nagyjából annyi gólt lőtt, amennyit egy pólómeccsen csak lehet. Kár, hogy kaptunk egy gólt. Aki a csapatból vízbe ugrott, az gólt is lőtt.


A hollandok elleni fájdalmas vereség (10-14), majd a görögök elleni, gyógyírként ható, megnyugtató különbségű siker (10-7) után jött egy könnyített edzésként is felfogható meccs. A törökök az első két találkozójukon gólt sem lőttek, viszont kaptak összesen 54-et, és ez most sem volt másként.


Bíró Attila csapata kezdettől fogva komolyan vette a mérkőzést. Fegyelmezetten védekeztek, okosan és hatékonyan támadtak, és futószalagon lőtték a gólokat. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a török egy igazi amatőr válogatott, amely a teljes mérkőzésen 13 kapura lövésig jutott, és ebből csak egy kötött ki az Eb-n először védő Kasó Orsolya kapujában.

A magyar lányok viszont ezúttal 70%-od sikerrel lőttek a labdát jobbára csak szemmel verő török kapusnak, Keszthelyi Rita és Kisteleki Hanna 6-6, Bujka Barbara pedig 4 góllal lett a csapat legeredményesebbje.

Következik egy hasonlóan – bár talán azért nem ennyire – könnyű, portugálok elleni meccs, az utolsó körben aztán jöhet az oroszok elleni rangadó, amely várhatóan a csoport második helyéről fog dönteni.


Eredmény:
MAGYARORSZÁG–Törökország 27-1 (7–0, 6–1, 9–0, 5–0)
a magyar csapat: Kasó – Antal, 2 Kisteleki H. 6, Illés 2, Keszthelyi 6, Bujka 4, Csabai 3. Csere: Takács O. 1, Szücs G. 1, Tóth I. 1, Garda 1, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila