25 méter magasban ül egy fán, és nem akar lejönni az amerikai férfi

-

Nem tudni, mi késztette a fenyő megmászására.


Nem lehet tudni, hogy ki az a férfi, aki Seattle belvárosában egy óriásfenyőn ül 25 méteres magasságban, és semmiért sem hajlandó lejönni. Annyi biztos, hogy kedd reggel óta ott van, a rendőrök azóta próbálják lecsalogatni, de hiába.


Olyannyira, hogy válaszolni sem válaszol, a rendőröket és a mentősöket viszont almával és fenyőtobozzal dobálja.Azt a rendőrség is belátja, hogy látványos a férfia akciója, de hogy mit akar, azt nem lehet tudni. Mindenesetre megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy ne sérüljön meg. Az Independent szerint a férfi valamilyen krízistől szenved, néha el is ordítja magát.

A helyiek – és úgy általában a világ – egyre jobban figyel a férfira, a seattle-i tévé kedd óta élőben közvetíti a férfi és a fa történetét, a Twitteren és a Facebookon pedig egyre több poszt jelenik meg a #manintree hashtaggel.

Szerdán már egy létrás tűzoltókocsi is megjelent, a létráról próbálják meggyőzni a tárgyalók, hogy végre gondolja meg magát, és jöjjön le a fenyőről.

A 70-es években ültetett fa sincs jó állapotban egyébként, a hatóságok azt ígérik, ha a férfi lejön mindkettőt, a férfit és a fát is megvizsgálják.