25 méter magas stadion épülhet a Csörsz utcában, a lakók tiltakoznak

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Testnevelési Egyetem tervezett bővítésével mostani helyén megszűnne a Sportkórház, a felépítendő tornacsarnokok pedig a lakók szerint növelik az autóforgalmat, korlátozzák a kilátást, vagyis csökkentik a lakások értékét. Tiltakozást szerveznek.


A Csörsz utcában lakók információi szerint két, fedett futópályával ellátott „atlétikai és labdarúgó-stadion”, valamint egy multifunkcionális csarnok épül a TE mostani sportpályáján és a mellette található közparkról leválasztott területen. Az épülő sportcentrum épületei közül kettő is majdnem ugyanolyan magasra nyúlik, mint az utcában található legmagasabb lakóház, amely kéménnyel együtt 27 méter magas. Emiatt a lakók aggódnak, hogy a tornacsarnokok korlátozzák a Sashegyre néző kilátást, valamint a megnövekedő autóforgalomtól is tartanak – szerintük mindez az ingatlanok értékcsökkenéséhez vezet.

A Csörsz utcában az alábbi rajzot terjesztik, hogy értesítsék a lakókat a változásokról:A változtatások miatt a Csörsz utcai házak lakói közös lakógyűlést szerveznek február 2-ára a Testnevelési Egyetem Rektori épületének előadótermébe.

Korábban már beszámoltunk a Testnevelési Egyetem tervezett bővítéséről, amelynek keretében több tornacsarnok, egy fedett pályás uszoda és futballstadion is épülne. Emiatt az egyetem bekebelezi a Sportkórház Alkotás utcai épületeit, és beépítene 2500-3000 négyzetméternyi területet a Csörsz u. 2. szám alatt található parkból is. Mocsai Lajos rektor ígérete szerint az utcában lakókat más zöldterületek kiépítésével kárpótolnák a környéken.

A tervezett beruházásokkal kapcsolatban a Testnevelési Egyetemet és a kormányt is kerestük. Az illetékes minisztériumtól a Testnevelési Egyetem Rektori Hivatalához irányítottak. A hivatal vezetője szerint a tervezés mostani fázisában még nem tudják pontosan meghatározni a sportlétesítmények méretét, és ígérik, figyelembe veszik a lakók kéréseit.