25 évet kapott a kaposvári trafikos lány gyilkosa

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Tavaly áprilisban szurkálta halálra az eladót, első fokon csak 22 évet kapott.


Huszonöt év fegyházra súlyosította a kaposvári dohánybolti eladó gyilkosára korábban kiszabott huszonkét év büntetést a Pécsi Ítélőtábla szerdán.

A bűncselekmény tavaly április 22-én történt. Az elkövető nem sokkal zárás előtt, az arcát sállal eltakarva ment be a kaposvári Fő utcában található trafikba, ahol késsel fenyegetőzve rávette a fiatal eladónőt a 33 ezer forintos bevétel átadására, majd halálra szurkálta.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék ítéletével egyezően a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt marasztalta el.

Az ítélet jogerős.


A gyilkosság után felmerült, hogy ez részben azért is történhetett meg, mert a trafikok el voltak sötétítve. A szabály ellen a trafikosok és ellenzéki politikusok is azzal érveltek, hogy meg kell szüntetni a dohányboltok elsötétítését. Rogán Antal később viszont arról beszélt, hogy ez a szabály sosem volt lefektetve a törvényben.


Az viszont igen, hogy „a dohánybolt: nem mozgó (és részekre bontás nélkül nem is mozgatható), más üzlettől elkülönült olyan önálló üzlethelyiség, amelynek külső felületére tekintve dohánytermék nem látható”. Azt, hogy a külső felületre tekintve a dohánytermék ne legyen látható, a boltok vagy tejüveggel vagy részben-egészben fóliázással tudták megoldani. Az arculati kézikönyvben is fóliázott, illetve tejüveg kirakatok szerepelnek. Erről bővebben itt olvashat.