23 millió forintból ünnepelte az NGM a karácsonyt

-

A tárca honlapján közzétett szerződéses listából kiderül, hogy az NGM informatikai fejlesztésekre költött a legtöbbet a tavalyi évben, a karácsonyi állófogadásra a Millenárison pedig több mint 23 millió forintot különített el.


A közzétett adatok szerint a december 17-én a Millenárisban tartott ünnepség állófogadására és az ehhez szükséges bútorok bérlésére a Bourbon Group vezetőinek érdekeltségében álló IZ-s Kft.-vel szerződtek majdnem 20 millió forint értékben. A Bourbon korábban az E-ON-nak és a Microsoftnak is vállalta hasonló rendezvények lebonyolítását – írja a Világgazdaság.


További 3,1 millió forintba került a Bambi Entertainment Kft. kifizetése, a céget az ünnepség megtartásához kapcsolódó szolgáltatások biztosítására – ez a hangosítás megszervezésétől kezdve a takarítás lebonyolításáig mindent lefedett – szerződtették. A Kft.-nek egyébként éppen az a Fodor Péter a tulajdonosa, aki a Millenáris rendezvényszervezője is egyben – jegyzi meg a lap.


A tárca tavaly összesen 1237 darab szerződést kötött, ezek közül 266 szerződés egyenként több mint ötmillió forintos kiadást takar.


A legkisebb értékű szerződés egy uniós tábla gyártására vonatkozott, amelynek értéke bruttó 7340 forint volt. A legnagyobb kifizetések pedig az informatikai fejlesztésekre mentek el, a két legnagyobb értékű szerződést a Microsofttal kötötte az NGM. Az uniós projektben bruttó 634 millió forintot számítástechnikai fejlesztésre, illetve 594 milliót egy másikban informatikai szolgáltatásra számlázhatott ki a Microsoft, amely összesen 1,8 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkezett a kimutatás szerint.