22 ezer forintért ölt, érettségi előtt állt a kaposvári gyilkos

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Szerda este halálra késelték Kaposváron egy trafik 21 éves női eladóját. Másnap elfogták a feltételezett tettest. Most kiderült, hogy a férfit a szülei tartották el, el akart szökni otthonról, ahhoz kellett neki a pénz.


A gyilkosság után nem sokkal elfogták a gyanúsítottat, a sajtóban az is megjelent, hogy értelmi fogyatékos, de ezt nem erősítették meg. A gyilkosság másnapján a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete jelezte, hogy az elsötétített kirakatok veszélyesek az eladókra nézve, később Lázár János egy sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy javasolni fogja a trafiktörvény módosítását, ha bebizonyosodik, hogy az elsötétített kirakatok összefüggésben állnak a gyilkossággal.

Péntek délelőtt a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott, amelyből kiderült, hogy a gyilkos 22 ezer forintért ölt. Többször szúrt az áldozat nyakába, de egyetlen döféstől is meghalt volna a lány. B. Péter 20 éves, Sántoson lakik, 2-3 napja határozta e., hogy elköltözik otthonról, ehhez volt szüksége pénzre. A szülei tartották el. Miután megölte az eladót, lekapcsolta a villanyt és kulcsra zárta a bolt ajtaját. A férfi beszámítható volt, érettségi előtt állt. Előzetes letartóztatásba helyezték.