22 éves nőt ölt meg egy svéd szálláson egy tizenéves menedékkérő

-

A szálláson 14 és 18 év közötti menedékkérők élnek a svédországi Möndalban. Itt lakott az a fiú is, aki halálra késelte az egyik dolgozót.


A fiatalkorú menedékkérőt gyilkosság vádjával letartóztatták.

Christer Fuxborg svéd rendőrségi szóvivő az ügy kapcsán arról számolt be, hogy ketten fogták le a fiút a hatóságok helyszínre érkeztéig. Az áldozat egy 22 éves nő volt, aki a szálláson dolgozott, és később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A szóvivő szerint erőszakos dulakodás nyomaira leltek a szálláson, amely közel egy tucat 14 és 18 év közötti menekültnek és más fiatalkorúaknak biztosít lakhatást Göteborg mellett.

Fuxborg nem közölt további részleteket az elkövető kilétéről és állampolgárságáról a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

A támadás ugyanazon a napon történt, amikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások figyeléséhez.

„Rákényszerülünk arra, hogy válaszoljunk a menekülteket befogadó központokban kitört számos csetepatéra. Helyenként ez jelentős rendőrségi erőket köt le. Nem ez volt a helyzet hat hónappal ezelőtt, és ez azt jelenti, hogy nem leszünk képesek hatékony választ adni más területeken” – mondta Eliasson a svéd TT hírügynökségnek.