219 millió forinttal lógnak a brit radikálisok a választás miatt

Fotó: AFP / OLI SCARFF

-

Komoly pénzügyi nehézségei lettek a Ukipnak azt követően, hogy kicsúszott a kezükből az ellenőrzés a brit választási kampányban.


A brit radikálisok pártjának, a Ukipnek a választások után hiányzik 500 ezer font (mintegy 219 millió forint) a kasszájából, ezért arra is sor kerülhet, hogy el kell adniuk London központjában álló székhelyüket – számolt be róla az Independent.


A párt vezetője, Nigel Farrage a Ukip országos végrehajtó bizottságának rendkívüli ülésén azt mondta az Independent szerint, hogy vagy adományokat kell sürgősen szerezniük, vagy hitelt kell felvenniük, hogy elkerüljék a brit választási bizottság jogi lépéseit.

Addig is a párt késlelteti a nem a választásból fakadó számlák és a munkatársaik bérének kifizetését. A Ukip egyik vezetője a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a több százezer fontos hiányt csak akkor vették észre, amikor vége lett a kampánynak.

A pénz megszerzésére már nincs sok idejük, a törvényi előírások szerint július 6-áig kell benyújtaniuk a választási költségvetésüket.

Az Independent kérdéseire a párt hivatalosan csak annyit ismert el, hogy a választások után nem igazán maradt pénzük.