21 évvel fiatalabb férfi Putyin exnejének új férje

-

A volt orosz first lady minden jel szerint a 37 éves Artur Ocseretnijhoz, a Személyközi Kommunikációfejlesztési Központ vezetőjéhez ment hozzá. Felvette annak családi nevét – közölték hétfőn orosz hírportálok.


A Sobesednik.ru már január 19-én nyilvánosságra hozta az értesülést, de az csak azt követően kezdett elterjedni, hogy hétfőn honlapján megerősítette Georgij Alburov orosz korrupcióellenes aktivista. Hivatalos helyről egyelőre nem reagáltak.

A Sobesednik.ru a szentpétervári ingatlan-nyilvántartásból kiindulva derítette ki, hogy Putyinék régi, 139 négyzetméteres szentpétervári lakását tavaly szeptemberben egy Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnaja nevű nő vette meg, akinek kereszt- és apai neve, valamint születési helye és dátuma azonos Vlagyimir Putyin elnök volt feleségéével. A lakás tulajdonjogát korábban a házaspár lányainak nevére íratták, később az elnök anyósára, majd sógornőjére szállt.

A hírportál oknyomozása arra az eredményre jutott, hogy a volt first lady a 37 éves Artur Ocseretnijhoz, a Személyközi Kommunikációfejlesztési Központ vezetőjéhez ment hozzá.

Putyin és felesége 1983-ban házasodott össze, és 2013 nyarán jelentették be válásukat. Az egykori Putyina utoljára 2014-ben, egy Ocseretnij érdekeltségébe tartozó kiadó irodalmi díjának átadásán jelent meg a nyilvánosság előtt.