21 év után éled újra a Los Angeles Rams

Fotó: Getty Images / Stephen Dunn

-

Több mint húsz év után ismét lesz Los Angeles-i csapat a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL), mivel az eddig St. Louisban működő Rams megkapta az engedélyt a költözésre a tulajdonosok tanácsától.


A klubtulajdonosok Houstonban üléseztek kedden, ahol három együttes kérelméről kellett dönteniük, mivel a Rams mellett a San Diego Chargers és az Oakland Raiders adott be pályázatot a költözésre. A kérelmek elfogadásához a 32 tulajdonosból legalább 24-nek az igen szavazatára volt szükség.

A több körös voksolás végén a Rams beadványát 30-an támogatták, így a csapat már a következő, szeptemberben induló szezontól Los Angelesben játszik. Stan Kroenke tulajdonos - most elfogadott - tervei szerint 2019-re készül el az új, 1,86 milliárd dolláros nyitott stadion, amely Los Angeles belvárosától 15 kilométerre fekszik majd. A gárda addig valószínűleg a Los Angeles Coliseumban játssza hazai mérkőzéseiket.


Ismét sárga-kék lesz a Rams?


A houstoni tanácskozáson a Raiders és a Chargers közös stadionra szóló terveit elutasították, ugyanakkor a Chargers számára lehetőséget biztosítottak a költözésre, ehhez azonban a következő egy évben meg kell egyeznie a Ramsszel a leendő stadionja bérléséről.

A most pályázott csapatok közül mindnek volt már a székhelye Los Angeles. A Rams 1964 és 1995 között működött a városban, így 21 év után tér vissza a kaliforniai metropolisba. A Chargers alapításának első évében, 1960-ban, míg a Raiders 1982 és 1994 között játszott Los Angelesben.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!