2020-ig nem lesz vissza nem térítendő lakossági energetikai támogatás

-

Az uniós, vissza nem térítendő támogatásokból a középületek korszerűsítését fogják támogatni, a lakások szigetelésére, nyílászárócserére vagy más energiahatékonyságot növelő beruházásra pedig kamatmentes kölcsönöket szeretnének nyújtani 2020-ig, írta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter arra a kérdésre válaszolva, hogy lesznek-e uniós forrásból lakossági energetikai pályázatok.


Oláh Lajos, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő kérdezte meg, hogy "A 2014-2020-as ciklusban valóban nem lesznek uniós forrásokból lakossági energetikai pályázatok?".


A kérdésre adott miniszteri válaszból nemcsak az derült ki hogy nem lesznek, hanem az is, hogy "a kormány elsődlegesen a rezsicsökkentésben látja a háztartások energiafelhasználási költségeinek mérséklési lehetőségét, amely azonnali és kézzelfogható eredményei elvitathatatlanok."

Seszták összegzése szerint a gáz, az áram, a víz- és csatornaszolgáltatás, a hulladékszállítás, a kéményseprés és a PB-gáz díjainak csökkentését is figyelembe véve pedig az összes fogyasztói megtakarítás meghaladja a 373 milliárd forintot 2013. január elseje és 2014. december 31-e között.