2019-ben készülhet el az új komáromi Duna-híd

-

Az illetékes szlovák miniszter szerint a magyar közbeszerzési szabályok változása miatt csúszik a beruházás, de a pénz már megvan rá.


Ha sikerült elsőre eredményt hirdetni a pályázaton, idén szeptemberben megkezdődhet a az új komáromi Duna-híd építése, ami 2019 második negyedévében fejeződhet be – írja az Új Szó című szlovákiai magyar lap. Az újságot Bastrnák Tibor, a Híd parlamenti képviselője tájékoztatta, aki félévente interpellációt intéz Ján Počiatek közlekedési és régiófejlesztési miniszterhez a beruházással kapcsolatban, legutóbb éppen a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzés csúszásának okairól.

A miniszter válaszában kifejtette: a beruházás vezető partnere Magyarország, itt folytatják le a közbeszerzést, de nemrég változott a jogszabályi háttér, emiatt késlekedik a pályázat kiírása. Ha azonban első nekifutásra sikerül győztest hirdetni, az építkezés szeptemberi megkezdése reális időpont. A beruházáshoz szükséges pénzt az Európai Unió már jóváhagyta és a 2016-2018-as költségvetés tervezetében Szlovákia is számol az önrész költségeivel.