200 millió dollárból készül az új Star Wars - heti pletykák

Forrás: AFP / PATRICK KOVARIK

-

A Star Wars spin-offokban nem támaszkodnak majd a bővített univerzum sztorijaira, viszont Boba Fettről készülhet majd az egyik karakterfilm. A Star Wars hetedik részének castingja pedig már szinte véget ért, hamarosan kiderül, hogy kik a főszereplők!


Spin–off-filmek: nemet mondtak a bővített univerzumra

A Disney-nél dolgozó Simon Kinberg múlt hétvégén az anaheimi WonderConon járt, itt adott interjút az IGN-nek. Kinberg írja az egyik, még meg nem nevezett spin-off filmet – több ilyet tervez készíteni a Disney, melyek a főfilmek mellékszereplőinek történeteit mesélik majd el.


Kinberget arról kérdezték, hogy az új filmek elkészítésében merítenek-e majd a bővített univerzumból. Ez a gyűjtőneve a Star Wars világában azoknak a történeteknek, bolygóknak és karaktereknek, amelyek a hat filmben nem, de képregényekben, könyvekben és számítógépes játékokban szerepeltek. Kinberg azt mondta, hogy több Star Wars-projekten is dolgozik most, van, ahol használják a bővített univerzumot, van, ahol nem. Azt mondta:
„Dolgozom egy animációs sorozaton is a Lucasfilmnél, a Star Wars: Lázadókon, amely mindenhonnan merített, de a filmeknél nem ez a helyzet: csak a hat elkészült film számít kanonikusnak.”


Boba Fett lehet az egyik spin-off hőse

Kinberg arra vonatkozóan semmi konkrétumot nem mondott, hogy kiről készül majd a spin-off, csak annyit mondott, bírja Boba Fett karakterét. Jeremy Bulloch, a bérgyilkost játszó színész viszont nem volt ilyen óvatos. A 69 éves Bulloch a Salt Lake Comic Conon készült interjújában arra a kérdésre, hogy megkeresték-e már a Lucasfilmtől, így válaszolt:
„Még nem, de... Upsz!... (szájára csap) Sajnálom, de nem mondhatom el.”


Kevesebből készül a SW:VII, mint a Bosszúállók

Alan Hornról már írtunk nemrégiben: ő az a Disney-elnök arc, aki elhintette, hogy valójában már forog a Star Wars hetedik része. Nos, most a Bloomberg TV-nek adott interjút, ebben is mondott érdekességeket.

Például azt, hogy a szereplőválogatásnak már szinte vége, hamarosan előállnak a nevekkel. Persze itt végül cáfolta, hogy elkezdték volna a forgatást – más kérdés, hogy Abu-Dzabiban egy AT-AT lépegető lábát tologatták néhányan (fotó itt). Beszélt arról is, hogy ugyan még nincs végleges költségvetés, becslések szerint 175-200 millió dollárból (39-44 milliárd forintból) készülhet a hetedik epizód. Ez azt jelenti, hogy a Marvel-filmekhez mérhető büdzséből dolgozhatnak, igaz, a Bosszúállók például 220 millió dollárból (49 milliárd forint) forgott. Kiderült továbbá, hogy a Lucasfilmet ropogó dollárokért értékesítő George Lucast nem szorították háttérbe, „fontos ember maradt” a franchise szempontjából, sokat egyeztetnek vele. További Star Wars-témájú cikkeinket itt találja.

Darth Maul nekiáll baseballozni


A Brooklyn Cyclones nevű baseballcsapat – az MLB-s New York Mets fiókcsapata – is beszállt a Star Warsszal népszerűséget hajhászók táborába. A klub játékosai ugyanis a következő szezonban Darth Mault hordják majd magukon – írja az SBNation. Ráadásul a mezen lévő feliratot (Brooklyn) az Aurebesh-ábécében írták a mezre. Hogy az milyen? Kiderül a Wookieepediáról. Amúgy az egészre viccesen reagált a rivális Timber Rattlers, akik szerint a Baljós árnyak nem is igazi Star Wars-film.