200 méter hosszú konvoj foglalja négy éjszakán át a 81-es utat

Forrás: BauTrans

-

A konvoj hat túlsúlyos és túlméretezett szállítmányú kamionból és kísérő autókból áll, vasárnaptól csütörtökig, éjszakánként teszi meg az utat a gönyűi kikötőből Pétfürdőre. Az érintett útszakaszon teljes útzár, a településeken 6-8 órán át áramszünet lesz.


A konvoj rendőri felvezetéssel halad majd a gönyűi kikötőből Pétfürdőre a 81-es úton, tájékoztatott a Bau-Trans Kft..

A cég közleménye szerint a nagyjából 200 méter hosszú, 7 méter széles és 7 méter magas konvoj a péti Nitrogénművek új üzeméhez szállít berendezéseket, egyebek mellett abszorpciós tornyokat, hűtőkondenzátort és előmelegítőt.

Vasárnap este tizenegy óra után indulnak, ezért Gönyűn már kilenc órától kikapcsolják az áramot, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatást.

A szállítmány áthaladásának idejére lebontják, majd visszaépítik a jelző- és hirdetőtáblákat, valamint a hétméteresnél alacsonyabban futó felsővezetékeket is. A fák gallyait szükség szerint levágják, az érintett szakaszokra pedig teljes útzárt rendelnek el.

A konvoj két, villamosított vasúti átkelőn is keresztülhalad. Nagyszentjánosnál a Bécs-Budapest, a 7204-es úton az Inota-Nádasdladány vasútvonalat keresztezi. Az áthaladás előtt négy órával és utána még négy óráig vágányzár lesz érvényben, mivel a teljes vasúti felsővezetéket lebontják.

Az érintett településeken hat-nyolc órán keresztül szünetel majd az áram-, valamint a televízió-, a telefon- és az internetszolgáltatás. A konvoj Gönyűn, Nagyszentjánoson, Banán, Bábolnán, Nagyigmándon, Móron, Székesfehérváron, Iszkaszentgyörgyön, Csóron, Nádasdladányban, Ősin, Berhidán és Pétfürdőn halad keresztül.