200 embert rúgnak ki a Surjány-Hústól

Fotó: MTI/Varga György / MTI/Varga György

-


Csoportos létszámleépítést jelentettek be a törökszentmiklósi Surjány-Hús Kft-nél, a döntés több mint 200 dolgozót érint - közölte a cég korábbi ügyvezetője, jelenlegi tanácsadója.

Tóth Tibor azt mondta : 30 napjuk van arra, hogy megmentsék a céget. Megjegyezte, hogy tárgyalnak az egyes részlegek bérbeadásáról is.

Bár a cég számláját a bank továbbra is zárolja, a dolgozók a június 10-én esedékes fizetésüket időben megkaphatják majd. A korábbi ügyvezető elmondta, hogy áram még van, de a közműszámla-tartozás miatt a szolgáltató kikapcsolta a gázt a vállalatnál. Ennek ellenére rendeléseket még a készlet erejéig vesznek fel és teljesítik is azokat, bár új nyersanyagot már nem vásárol a cég - jegyezte meg.

Korábban az ügyvezető a társaság csődjét a Figyelőnek azzal magyarázta, hogy a Surjány-Hús nem képes felvenni a versenyt a feketegazdaságban tevékenykedő cégekkel, az adót nem fizető piaci szereplőkkel, kiszolgáltatott a multiknak és nem tud versenyezni a szlovák, cseh, lengyel "csodaárú" termékekkel. Vagyis törvényszerűen el kell buknia - fogalmazott.

A Surjány-Hús Kft. 1992 óta foglalkozik sertésvágással, húsfeldolgozással, húskészítmények gyártásával, húsáru kis- és nagykereskedelmével. Jász-Nagykun-Szolnok megye legjelentősebb húsipari cége, a térség egyik meghatározó munkáltatója - olvasható a cég honlapján.