20 percen át azt hitték, elvitték a rekordnyereményt

-

New Jersey egyik éttermének dolgozói szombaton lelkesen ünnepeltek, de kiderült, hogy a Powerball múlt szerdán kihúzott számait találták el. Az étteremben történtekről készült videók most, hogy tegnap tényleg megütötte valaki a gigászi főnyereményt, nagyon népszerűek a neten.


Így kezdtek örülni szombaton


A New Jersey állam Englewood Cliffs nevű településén található Grissini olasz étterem több tucat dolgozójának nagy ünnepléséhez, majd csalódásához több félreértés vezetett.

Azért hitték, hogy a szombati húzáskor nyertek 900 millió dollárt, mert az egyik pultos szólt, hogy a New Jersey-i lottós honlapon ott virítanak a kihúzott számok, vagyis telitalálatuk van. Ekkor kezdtek ünneplésbe, a vendégeket elküldték, minden alkalmazott közölte, hogy felmond, a mosogató kijelentette, életében nem fog többé elmosni egyetlen tányért sem. Húsz perc múlva jöttek rá, hogy a lottós honlapot kissé késve frissítették, így ők a múlt szerdai számoknak örültek...


Még sokáig hitték, hogy nyertek – 1.


Az a munkatárs, aki a közös, illetve rögtönzött számok alapján kitöltötte és feladta a szelvényeket, azt mondja, nem vette észre, hogy a korábbi húzással azonos tippsort is megjátszanak. Ha tudta volna, nem adja fel, hiszen arra aztán tényleg nem gondol senki, hogy kétszer egymás után kihúzzák ugyanazokat a számokat.

Sokan kételkednek, hogy mindez valóban megtörtént, azt gondolják, a Grissini marketingakciója az egész. Angela Thomas, az étteremnek dolgozó újságíró azonban egy helyi lapnak nyilatkozva cáfolta ezeket a feltételezéseket, kijelentve, valódi volt az öröm szombaton – már amíg volt rá ok.

És nem is törtek le nagyon, hiszen hamar kiderült, hogy nem csak ők nem nyertek, hanem senki, vagyis a csúcsnyeremény tovább halmozódik, 1,5 milliárd dollárra. Természetesen ezt is megcélozták, kétszer annyiért vettek szelvényeket – és kétszer olyan gondossággal ellenőrizték is azokat.

Azóta tudni, hogy ez a főnyeremény sem lett a Grissini munkatársaié, hiszen a nyertes szelvényt – eddig egy ilyenről tudni – Kaliforniában, nem pedig New Jersey-ben adták fel.


Még sokáig hitték, hogy nyertek – 2.