20 év után azonosítottak egy autóbalesetben meghalt amerikai fiatalt

-

A baleset következtében a fiú teste felismerhetetlenségig szétroncsolódott, az internet segítségével azonosították most.


A fiúval még 1995-ben Virginiában történt az autóbaleset, akkor annyira megrongálódott az arca, hogy nem tudták azonosítani. A nyomozók ezért sokáig Grateful Doe-nak nevezték, ugyanis a zsebében az amerikai rockzenekar, a Grateful Dead koncertjére szóló két jegyet találtak.


A héten azonosították végül orvosszakértők a Dél-Karolinából származó Jason Callahanként. A fiú a balesetkor még csak 19 éves volt. A rendőrség azt gyanítja, hogy a sofőr, a 21 éves Michael Eric Hager, aki szintén meghalt, valószínűleg elaludt a volán mögött.

Az ügyet végül is internetes nyomozók oldották meg, akik a Facebookra és a Redditre is feltettek egy számítógépes arcrekonstrukcióval készült képet a fiúról, hogy hogyan is nézhetett ki. A fiú anyja januárban látta meg a fia képét a Facebookon, egyből jelentkezett a rendőrségnél. Korábban azért nem kereste a fiát, mert a srác sokszor elszökött hazulról, azt hitte, legutoljára is ez történt.