20 év börtönt kaphat az Iszlám Államhoz csatlakozni kívánó nő

-

Az amerikai asszony férjével együtt készült terroristának.


A 20 éves Jaelyn Delshaun Young tavaly augusztusban akart férjével, a 27 éves Muhammad Oda Dakhlallával Törökországba utazni, hogy onnan átugorjanak Szíriába a kiképzésre.

A hibát ott követte el, hogy a nő bevallottan az Iszlám Állam miatt ment volna Törökországba, erről például a Twitteren is megosztott egy posztot. Ez persze felkeltette az FBI figyelmét, akik egy álbeszervezőt küldtek rá a párra.

Az ügynök így megtudta tőlük, hogy céljaik között szerepel, hogy az amerikai médiában az igazság szerepeljen az Iszlám Államról, tehát hogy felszabadították Szíriát és Irakot, ne pedig az, hogy nőket rabolnak el és szexrabszolgaként tartják őket.

Azt is megkérdezték az FBI-ügynöktől, hogy szerinte az Iszlám Állam fog-e angol nyelvű Koránokat küldeni az amerikai iskolákba és hogy a férj milyen katonai kiképzést fog kapni.

Indulás előtt a nő egy levelet is írt a családjának, melyben megkérte őket, hogy ne értesítsék a hatóságokat, hiszen ő jól van és éppen orvosnak készül. A repülőre végül már nem jutott fel.