2,2 millió eurórért vette meg Balogh Norbertet a Palermo

-

A DVSC-Teva futballcsapata a honlapján jelentette be, hogy az olasz klub 4,5 évre szóló szerződést kötött a 19 éves csatárral.


A Debreceni VSC és a Palermo szerdán délután hivatalosan is megállapodott, hogy a Serie A 16. helyén álló olasz klub 2,2 millió euróért megveszi a hajdúságiak 19 éves támadóját, akivel 4 és fél évre szóló szerződést írnak alá.

A Palermo elnöke, Maurizio Zamperini által aláírt levélben a vételár mellett a játékos fizetése is szerepel: ez a fenti időszakra bruttó 2,8 millió euró, azaz a gyerekkorában nem egyszer éhező csatár immár 190 millió forintot kereshet évente.


Balogh Norber 33 élvonalbeli bajnoki öt gólt szerzett a Loki színeiben


Balogh Norbert palermói szerződtetése egy ideje téma volt, az elmúlt napokban azonban már egészen konkréttá vált az olasz klub érdeklődése, a DVSC vezetősége pedig megszellőztette, hogy minden idők egyik legnagyobb üzletét készülnek nyélbe ütni, a Palermo elnöke pedig 5 millió eurós üzletről beszélt, miközben Baloghot az új Edinson Cavaniként méltatta. Az ötmillió eurós kijelentést végül a képen is látható levélben tisztázta Zamparini elnök (2,2 millió a vételár és 2,8 millió a játékos bruttó fizetése).


A Palermo elnökének levele


Baloghot holnap fogják hivatalosan bemutatni, akkor kapja meg a 22-es számú mezt, és csütörtökön már együtt készülhet az argentin Guillermo Barros Schelotto irányította kerettel.