2-0 után is örülhetett az Arsenal az egy pontnak

Fotó: AFP / IAN KINGTON

-

Andy Carroll ugyanis pályafutása második mesterhármasával majdnem megnyerte a meccset a West Ham Unitednek. De végül 3-3 lett a londoni rangadó.


Régen volt már rangadó egy West Ham-Arsenal, mivel előbbiek az elmúlt években inkább a kiesés elől menekültek, semmint a dobogóért küzdöttek volna. Most azonban 51 ponttal a hatodik helyen álltak a Premier League 32. fordulója előtt, míg az Arsenal 58 ponttal a harmadik helyen.


A vendégek kezdték jobban a meccset, és Alex Iwobi két gólpassza után előbb Mesut Özil, majd Alexis Sánchez vette be Adrián kapuját. A West Ham azonban még a szünet előtt egyenlített, miután a félidő hajrájában Andy Carroll 160 másodpercen belül rúgott két gólt.


Hat évente egyszer


A második félidőben pedig megtoldotta még eggyel, 2010 augusztusa után (akkor még a Newcastle játékosaként) megszerezte PL-karrierje második mesterhármasát. A más kérdés, hogy még 2-2-nél úgy lekönyökölte Gabrielt, hogy akár ki is állíthatták volna.


A másik Carroll


Az Arsenal azonban ragaszkodik a dobogóhoz és az automatikus BL-induláshoz, így aztán Laurent Koscielny révén a 76. percben jobbnak látták kiegyenlíteni.