19 év után találták meg a feltételezett gyilkost

-

A Zala megyei rendőrök egy 37 éves férfit gyanúsítanak azzal, hogy 1996-ban fejbe lőtt és kirabolt egy vadászt.


A gyanú szerint 1996. április 5- én az akkor még 18 éves gyanúsított fejbe lőtt egy vadászt a Zala megyei Csapiban. A férfi még a helyszínen életét vesztette. A gyilkos ezt követően ellopta az áldozatának autóját, három vadászfegyverét, két autógumiját, a tévéjét és a videólejátszóját is.

„Jelentős erőket mozgósítottunk az elkövető felkutatására, több tucat tanút hallgattunk ki, sőt, az akkor luxusnak számító helikoptert is bevetettük – idézi fel emlékeit Sashalmi Zoltán alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnügyi főkapitány-helyettese a Zsaru Magazinnak. Azt is mondja, hogy '96-ban még nyomravezetői díjat is felajánlottak, de nem érkezett olyan használható információ, ami segítette volna a nyomozást.

2010-ben aztán a közeli erdőben dolgozó munkások egy elásott puskát találtak. Kiderült, a fegyver az akkor már tizennégy éve halott vadászé, így újra elővették az ügy aktáit.


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 37 éves férfi ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek.