18 évet kapott a combinós gyilkos

Fotó: Jászai Csaba / Jászai Csaba

-

Szándékos emberölés és garázdaság miatt ítélték el.


Magamat ismerve kizárt, hogy valakit szándékosan a villamos elé rúgjak. Vagy nem láttam, hogy jön a villamos, vagy fogalmam sincs, mi történt. Azt hittem, legfeljebb garázdaságot követek majd el a rúgással

– idézte a gyilkost a Bors. A férfi az egyik tanúra reagált, aki azt mondta, szándékosan rúgta a villamos elé az idős nőt, ő 25 centiről látta a történteket.


A. Áron, a gyilkos, korábban azzal védekezett, hogy a nő előrefurakodott, és ez bosszantotta fel. Több tanú azonban azt állította, nem is furakodott a nő, és egyébként sem voltak sokan a megállóban. Azt is többen mondták, hogy a férfi láthatóan zavartan viselkedett. Egy másik tanú a bíróságon úgy nyilatkozott:


A legdurvább az volt, hogy amikor hátba rúgta az asszonyt, egy vigyor volt az arcán. Nem tudtam eldönteni, röhög-e. Egy gonosz, röhögésszerű vigyor volt.

Pénteken délben hirdettek ítéletet, amely szerint A. Áron Gergely többszörös visszaesőként, halmazati büntetésként 18 évi fegyházbüntetést kapott. Feltételes szabadságra sem bocsátható, 10 évre a közügyektől is eltiltották. A döntés még csak elsőfokú, arról nincs hír, hogy valaki fellebbezett volna ellene.


Az indoklás szerint a 42 éves férfi tiszta elmeállapotban rúgta hátba a 74 éves asszonyt, aki ennek következtében a Margit híd budai hídfőjénél közeledő villamos alá esett 2014. augusztus 1-jén.