17 milliárd forintba kerültek a rendőrök túlórái 2015-ben

-

Csak szeptemberben több mint egymillió órával többet dolgoztak a rendőrök.


6,8 millió órát túlóráztak 2015-ben a rendőrök, amire 17 milliárd forintot fizetett ki az ország – áll Pintér Sándor belügyminiszter írásbeli válaszában (PDF). Szeptember és október volt a legnehezebb hónap a rendőröknek. A szeptemberi 1,2 millió túlóra normális esetben háromhavi mennyiségnek felel meg.

A TEK-nek nyugodtabb éve volt, ők csak 130 ezer órányi túlórát dolgoztak 341 millió forint értékben. A TEK februárban és márciusban is elfoglalt volt, havi 12 ezer túlórát teljesítettek a munkatársai, a menekültválság alatt pedig 19-25 ezer túlóra keletkezett a szervezetnél. A Nemzeti Védelmi Szolgálat 29 536 túlórájára pedig 32 millió forintot fizettek ki.

Pintér Sándor egy másik írásbeli kérdésre válaszolva (PDF) azt is közölte, hogy a büntetés-végrehajtásban dolgozók egymillió órával dolgoztak többet 2015-ben. Itt végleges összeg nincs még, mivel a decemberi túlórapénzeket nem tartalmazza a dokumentum, novemberben pedig váratlanul alacsony összeg szerepel. A végeredmény viszont várhatóan egymilliárd forint körüli összeg lesz.

A katonák túlóráit tartalmazó táblázatot már korábban nyilvánosságra hozta a kormány.